Arama sonuçlarınız

Haberler

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2016 4. Çeyrek Raporu’nu yayınladı.

Toplam 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışı ile 2015 rakamlarının aşılmasının, 2016 yılı için en önemli gelişme olarak kaydedildiği raporda; yılın ikinci yarısında GYODER ve Emlak Konut GYO’nun gerçekleştirdiği kampanyalar ve bankaların faiz oranlarını düşürmesinin sektörü hareketlendirdiğine dikkat çekiliyor. GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), dünya ve Türkiye ekonomisinden, temel makroekonomik göstergelere, sektör içi üretim rakamlarından, çeşitli istatistiklere kadar önemli bilgiler aktaran ‘GYODER Gösterge’ ile gayrimenkul sektörüne ışık tutmaya devam ediyor. Türkiye gayrimenkul sektörünün dinamiklerinin incelendiği GYODER Gösterge 2016 4. Çeyrek Raporu’nda, 2016 yılında Türkiye’de toplam 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışının yapılması 2016 için en önemli gelişme olarak kaydediliyor.

Devamı için lütfen tıklayın …

 

Maliye Bakanlığı, 2016 kira gelirleri için istisna tutarını 3800 lira olarak belirledi. Ayda 316 TL altındaki kira geliri için beyanname verilmeyecek.

Posta’dan Bilal Emin Turan’ın haberine göre; önceki yıllarda kira geliri beyan eden yani kaydı olanların, 27 Mart’a kadar 3800 liranın altında kira geliri elde ettiğine dair dilekçe vermesi gerekiyor. 2016’da toplam 110 bin liradan fazla gelir elde edenler 3800 liralık istisnadan yararlanamayacak. İşyeri kira geliri 30 bin lirayı aşmayanlar da kira gelir beyanı vermeyecek. Yıllık toplam geliri 110 bin lirayı aşan 570 lira fazla vergi ödeyecek. Emekli ikramiyeleri de gelir hesabına dahil edilecek. Örneğin; 2016 yılında emekli olup 90 bin lira ikramiye alan ve yıllık 25 bin lira maaş geliri olan bir emekli, 10 bin lira kira geliri elde ettiyse, 3800 lira istisnayı düşmeden yüzde 15 vergi ödeyecek.

Devamı için lütfen tıklayın …

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında konut veya işyerini kendi yapmak isteyenlere özel hesaptan kredi verecek.

Dönüşüm projeleri özel hesabı gelirlerinin elde edilmesi, tahsili ve takibi ile bu hesaba bütçeden aktarılan tutarların dönüşüm faaliyetleri kapsamında yürütülecek hibe veya borç verme programlarında kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan “Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği“, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.Yönetmelik, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde hazırlandı.Yönetmeliğe göre, anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerinden ve malik olmasalar bile bu yapılarda kiracı ya da sınırlı ayni hak sahibi olarak en az bir yıldır ikamet ettiği yahut bunlarda iş yeri bulunduğu tespit edilenlerden konutunu ve iş yerini kendi imkanları ile yapmak veya edinmek isteyenlere Bakanlıkça özel hesaptan kredi verilebilecek.

Devamı için lütfen tıklayın …

Tapu Harçlarına İndirim Geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şimdiye kadar binde 20 nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül’e kadar binde 15’e düşürüldü.

Bakanlar Kurulu, banka ve finansman şirketleri dışında yurtdışından sağlanan kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesintisini, vadesi bir yıla kadar olanlarda yüzde 1 olarak belirlerken bir yıldan uzun vadeli kredilerde sıfırladı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, söz konusu karar fiduciary işlemleri kapsamıyor.

Devamı için lütfen tıklayın…